Finnsnenatta 2010

I år ble det for 7. år på rad arrangert konfirmantfestival for Midt-Troms..

Milkere og konfirmanter er klare!!!

Årets dato var 6.-7. februar, og denne gang var konfirmantene fra alle menigheter i Indre Troms og Senja prosti med: Fra Malangen og Balsfjord i nord til Salangen og Lavangen i sør, fra Øverbygd i øst til Dyrøy, Berg og Torsken i vest. I tillegg var konfirmantene fra Metodistkirka på Finnsnes med
Med ca 400 konfirmanter, mange MILKere og LIVere, (tidligere konfirmanter som går på lederkurs, og arbeider for miljø og aktiviteter på Natta), pluss foreldre og konfirmantansvarlige, var vi 500 stykk i hallen til enhver tid…

I år var vi på Senja-sida. Silsandhallen fungerte stort sett vel så bra som FIL-hallen, som vi tidligere har vært på. Selv om nytt sted krever ny logistikk – og det er mye organisering som skal til for ei sånn natt! Utstyr av diverse slag, kiosk- og kafèvarer og salg, volleyballkampoppsett, opplegg fra scenen, vakter til alle tider… Men jo, vi kom godt i mål, og folk så ut til å trives!

Kjekke ledere

 

Finnsnesnatta er en av flere konfirmantfestivaler som menighetene i nord arrangerer i samarbeid med KFUK-KFUK; vi har også Varangernatta, Altanatta og Tromsønatta. Det starta på Hamarøy, hvor de samla konfirmanter fra de forskjellige småstedene, og i stedet for å avslutte for å rekke siste ferje hjem, venta de like godt til første ferje – tidlig søndags morgen. Derav navnet ”HamarøyNATTA”, fra kl 1730-0550. Vi starta så friskt hos oss og – men har korta litt inn på morgentimene... De første åra kom også konfirmanter med buss fra Tromsø, og til og med fra Svalbard, til Finnsnes. De siste årene er det etablert egen Tromsønatt

HerreN Gud var årets overskrift – og det velbrukte uttrykket ble forsøkt satt inn en gudstjenesteramme med fokus på at HerreN Gud har skapt oss, er glad i oss og trenger oss. HerreN Gud vil vi skal være tilstede i livet med hele oss. Kvelden startet i første del av gudstjenesten, med sang, bønn, drama av Metodistkirkas ungdom og en kort preken.

 

Privilegium

Sjefsledere... ?

Så ble første omgang volleyballturnering og ulike aktiviteter avholdt. Her var det mulighet for å prøve seg som rodeo-rider, sumobryter, sing-star, gitar-hero, maler i det kreative rommet, avslapning i det stille rommet, svive rundt, få nye venner og treffe igjen gamle .  I tillegg kunne man trekke luft ute og samles rundt bålet og slappe av i hjørnene. Røde Kors var også på plass og skapte trygghet.

Så samla vi oss igjen foran scenen til konsert med Metodistkirkas ungdomskor Privilegium. Hallen ble fylt av skikkelig gospeltrøkk! Konserten ble avsluttet med innstiftelse av nattverd, og gudstjenestens andre del startet – en bønnevandring. Her var det forskjellige poster konfirmantene kunne delta på. Nattverd, lystenning, bønn med bønneperler og bekreftelse av tilhørighet til Kristus ved tegning av korsmerket i handa.

 

Heng navnet ditt på korset

nattverd

 

Lysalter

 

Volleyballturneringen gikk videre, og nå fikk også konfirmantene lov til å vise fram sine ferdigheter på scenen. Mange stilte opp med egenprodusert musikk, sang, dans, film, drama m.m. Også her fra Bardu stilte ungdommene opp på Åpen scene, og det er bare å si: vi har noen gode talenter i årets konfirmantkull.
Det ble også konsert med et band med 3 gutter fra Privilegium-miljøet før finalekampen i volleyball og premiering. Så avslutta vi gudstjenesten og natta med Fadervår – vakkert illustrert av konfirmanter fra kirkedansgruppa på Finnsnes – og velsignelsen.  

 

Sumobryting

 

 

 Åpen scene

Silje fikk bursdagshilsen

 

Marit og Julius

Festivalsjef Sigurd

 

Ellers var det godt å ha folk til å hjelpe til i kiosk, kafé og ute i miljøet blant ungdommene.  TUSEN TAKK for all innsats!!

Hilsen Finnsnesnatt-ledergruppa, v/ Ingunn Rinde, Berg og Torsken og Anne Marit Prestø, Bardu.

 

Konsert

 

Jenka i salen

 

 

Kampstaver

 

Alex........

Foto: Gunnar Linaker, Bardu

Flere bilder kommer.

Innhold Planlegge Aktiviteter